Lezzet Mutfağı
12 Nisan 2014 Cumartesi
ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE www.lezzetmutfagi.net
Hamuru
buzdolabına kaldırıp en az 1 saat dinlendirelim….
Yine yeni bir hafta,yeni umutlar,yeni başlangıçlar.Hepinize yeni başlayacak olan haftamız hayırlı,uğurlu olur inşallah.Yine harika bir tarifle karşınızdayım.Muhteşem bişey bu.İçi kek,dışı kurabiye,hem browni hem kurabiye.Aslında size bir sır veriyimmi bu varya kurabiye kılığına girmiş browni:)) çaktırmayın.Dışı kıtır içi çıtır….Şaka tabikide içi çıtır değil yumuşacık kek formunda bir kurabiye.Ooofff çok uzattım lafı hemen tarifi veriyimde sizlerde biran önce yapmaya başlayın.Yanına çay,kahve,meyve suyu ne arzu ederseniz.Kısıtlama yok kesinlikle heheheheh:)) Afiyet şeker olsun canlarım benim…..
MALZEMELER:
80 gr bitter çikolata( ben pasta için olanlardan kullandım)
125 gr tereyağı veya margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri veya normal şeker
1 vanilya
1 kabartmatozu
2 yumurta
25 gr kakao( bir küçük paket)veya 2 yemek kaşığı
BENMARİ USULÜ ERİTMEK: Bir kaba su koyup kaynarken daha büyük bir kaba çikolata veya eritmek istediğimiz malzemelerimizi koyduktan sonra küçük kabın üzerine oturtarak kaynayan suyun buharı ile erimesini sağlamak.Çoğu alttaki kabı büyük üzerindeki kabı küçük kullanarak suyun içine oturtuyor ama yanlış!!!!! Kesinlikle üstteki kap büyük olacak ve kap suyun içine girmeyecek.Buda bilmeyenler için küçük bir ipucu:)))
Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri iyice yoğuralım özleşene kadar.
Sonra yumurta,süt ve sıvıyağını ekleyelim…..
Benmari usulü erittiğimiz çikolata,kakao,vanilya,kabartmatozunu ekleyip azar azar un ilavesi ile yoğuralım….
Unu kaşık kaşık koyalım ki birden çok fazla olmasın…
Hamurumuz biraz elimize yapışır cinsten olacak.Yani normal kurabiye hamurundan daha cıvık olacak….
Vaktiniz varsa daha çok ta dinlenebilir.Mesela misafirlerinize yapacaksınız.Hamuru hazırlayın dolaba kaldırın ertesi gün yapın daha güzel olacaktır….
Sonra kurabiyelerimizi kaşık yardımıyla elimize alıp yuvarlayalım ve yayvan bir kaba koyduğumuz pudra şekerine bulayarak tepsiye dizelim….
Yine söylüyorum fırın ayarı ve derece vermiyorum.Kurabiyelerinizi pişirdiğiniz ayarda pişirin.Kurabiyeler çatlayap üzerleri hafif sertleşene kadar….
Fırından çıkınca yumuşak oluyor ama sonra üzerleri kıtır oluyor.Soğuyunca.Hiç ellemeden soğumasını bekleyelim.Soğuyuncede afiyetle yiyelim…..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder