size farklı bir tat olan tahinli tarator yapımını anlatmaya çalışacağım. bu mezeyi çok sevdiğim Hataylı olan bir abimden öğrendim. zaten Hatay mutfağı deyince akan sular durur. ilk başta yeme konusunda çekimser kalsanız da tattıktan sonra asla bırakamayacağınız bir tat.
helal olsun
bu ve daha fazla tatlar için www.lezzetmutfagi.net
Malzemeler
- 1 Su bardağı tahin
- 3 Adet limon
- 7-8 diş sarımsak
- 1 su bardağı ceviz içi
- çok az sıvı yağ
- kuru nane,kekik,pul biber
- maydanoz
Hazırlama
Adım 1
sarımsakları ezin, cevizleri büyük şekilde kıyın.
Adım 2
tahinin yarısını derin bir kaba boşaltın ve limonu üzerine sıkın. sarımsakları ve baharatları içine atın ve karıştırın. yağı ilave edin. tadına bakın. cıvık ise biraz daha tahin ilave edin.
Adım 3
kıvamı tutturana kadar tahini ilave etmeye devam edin. en son cevizi ve naneyi üzerine süsler şekilde yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder