29 Mart 2014 Cumartesi

Tavuklu Tas Kebap www.lezzetmutfagi.net


www.lezzetmutfagi.net

 Herkese selamlar sevgiler.Yeni bir yıla merhaba demeye hazırlanırken yine hayaller kurulmaya başlandı,tatlı bir telaş başladı.İnsan hayalsiz yaşayamazmış.Hepimizin hayali gerçek olur inşallah yeni yılda.Belki yılbaşı sofralarınız için bir alternatif olur dedim.Hindi yemeyenler için tavuk tas kebap…. Benim kızım kırmızı eti yemediği için ona tas kebabı tavuktan yapıyorum.Hindi eti ile de olur aslında…

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 3 adet sivribiber
  • 2 adet domates
  • 1 ortaboy soğan
  • 2 ortaboy patates
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz,karabiber,köri,pulbiber,kekik( baharatlar arzuya göre değişebilir)

Hazırlama

Adım 1

Tavukları kuşbaşı doğrayıp yağda kavuralım... İnce doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim...

Adım 2

Sonra biberleri en son domatesleri doğrayıp çok az su ekleyip kapağını kapatalım ve 5-10 dakika bütün malzemeler birbiri ile özleşene kadar pişirelim....

Adım 3

Küp küp doğradığımız patatesleri bol yağda kızartıp tavukların üzerine alalım ve karıştıralım...

Adım 4

Ben yanına pilav ve cavık yapmıştım;)) Nefis oldu benden söylemesi.Ama patateslerini servis yapmadan hemen önce kızartıp karıştırın...
Print Friendly
Tarif Tipi

www.lezzetmutfagi.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder