Lezzet Mutfağı
23 Nisan 2014 Çarşamba
akıtma www.lezzetmutfagi.net
Hazırlama Süresi :
0m
Pişirme Süresi :
0m
Pişirdikten Sonra Yemeye Hazır Olma Süresi :
0m
*MERHABA*
Arkadaşlar ben geldim.Herkezden özür diliyorum.Misafirlerim gitti başka misafirlerim geldi o yüzden bloguma hiç uğrayamadım.Şimdi sizlerle bu enfes akıtmanın tarifini paylaşacağım.Bu tarif Trakya yöresine ait bir tarif.Biz 5 senede Edirne nin Keşan ilçesinde kaldık orada çok sevdiğim bir ablam vardı.Bana hep gelinim derdi.Bende ona kaynanacığım derdim.İşte bu tarif kaynanacığımdan.Ellerine sağlık nefis olmuş….
*MALZEMELER*
* 1 küçük paket toz maya
* 1 tatlı kaşığı şeker,1 fiske tuz
* 3 su bardağı un*
* kıvamına gelene kadar su kullanıyoruz
* 1paket margarin
* YAPILIŞI*
Bütün malzemeler boza kıvamı olana kadar mikserle çırpılır.Sonra hamurumuz mayalanması için bekletilir.Mayası gelen hamurumuzdan kepçe yardımıyla teflon tavaya dökülüp yağsız olarak alt üst pişirilir.Pişen akıtmalar tabağa alınıp margarinle yağlanır.Yanına çay demleyip birde domates,salatalık ve peynir varsa lezzete bakın….
*AFİYET OLSUN*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder