Lezzet Mutfağı
21 Nisan 2014 Pazartesi
kabak çiçeği dolması turkish foods
Arkadaşlar buda Ayşe Teyzemden bir tarif.Kabak çiçeğini herzaman heryerde bulamayabilirsiniz ama ben yinede sizlerle paylaşmak istedim.Gerçekten çok leziz bir yemek.Kabak çiçeklerini tek tek yıkayıp hemen birbirinin içine geçirin yoksa büzüşür ve bir daha açamazsınız.Şimdi tarife geçiyorum.Ha birde enginar var onuda yapraklarıyla birlikte yapıyor Ayşe Teyzem.Ben sadece göbek kısmından zeytinyağlı enginar yapıyordum.Bunu da bilmiyordum.
*MALZEMELER*
* Kabak çiçeği
* Enginar(yapraklarıyla birlikte)
* 2su bardağı pirinç
* sıvıyağ(bu yazdığım tariflerde yağlar hep zeytinyağ sizin isteğinize bağlı)
* 1 büyük soğan
* nane,karabiber,pulbiber,tuz,dolmalık fıstık,kuşüzümü
* maydonoz,dereotu
*YAPILIŞI*
Pirinçleri yıkayıp bir kabın içine alalım,içine yağını, baharatlarını, soğanını, tuzunu, maydonozunu, dereotunu, fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim. Biraz da şeker koyarsak daha lezzetli olur mesela 1 tatlı kaşığı.Hepsini dolma içi olarak hazırlayalım.Sonra kabak çiçeklerini dolduralım ve tencereye dizelim. Enginarın yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra bu içten ara ara yaprakların içine dolduralım.onuda tencereye yerleştirelim.Yeteri kadar su ilave edip ağır ateşte pişmeye bırakalım.Piştikten sonra biraz demlenmesini bekleyelim. Daha sonra servis yapıp afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder