Malzemeler
- 125 gr çok katı margarin
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartmatozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- alabildiği kadar un
- ÜZERİNİN MALZEMESİ:
- 300 gr kadar ıspanak
- 1 ortaboy soğan
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- karabiber,pulbiber,tuz
- 15 dilim sucuk yani takribi tek tek saymıyoruz:))
- eriyen bir peynir çeşidi.Ben tuzu alınmış köy peyniri kullandım
- 1 kutu krema
- 1 yumurta
- yeteri kadar kaşar rendesi
Hazırlama
Adım 1
*Bilirsiniz tart,turta ve kiş hamuru aynı özellikte hamurlardır ve bunların çok soğuk yağlarla yapılması gerekmektedir.Hatta hamuru yoğurduğunuz zaman içinde iri iri yağ parçaları kalmalı.Kıyır olması için.Hatta buzlu su bile eklenebilir kıvam için.....
Adım 2
*Hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.Yağı küpler halinde kesebiliriz.Diğer malzemeleride ekleyip alabildiği kadar un ölçüsü ile yoğurup dolapta 30 dakika kadar bekletelim.Hatta misafir için yapacaksanız birgün önceden hamuru hazırlayıp buzdolabı poşetinde dolapta bekletip ertesi gün yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız......
Adım 3
*Ispanaklar ince ince doğranıp güzelce yıkandıktan sonra soğanla beraber kavrulur.Baharatları da eklenir suyunu salıp çekene kadar pişirilir.İçi de yapıp soğutun ki sıcak sıcak dökmeyin hamurun üzerine.... *Tart kalıbımız yağlanır ve hamurumuz yağlanan kalıba yayılır...
Adım 4
*Hamurun her tarafı çatalla delinir.Fazla kabarmaması için... *Bu şekilde boş olarak fırına sürüp yarı pişirilir.Maksat içi çeksin.Yarı pişmiş kiş hamuru fırından çıkarılır.... *Sonra ıspanaklı iç yayılır,üzerine sucuk ve peynirler dizilir...
Adım 5
*Resimlerden de anlaşılır zaten sıralama.Sonra krema 1 yumurta ile çırpılıp en üzerine yayılır... *Tekrar fırına sürülüp üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.Yine söylüyorum derece ve süre vermiyorum.Herkesin fırını farklı olduğu için tutmayabiliyor....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder