Malzemeler
- 4 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket tuzsuz etimek
- 50 gr margarin
- ÜZERİ İÇİN HAZIR ÇİKOLATALI SOS( PİŞİRİLENLERDEN)
Hazırlama
Adım 1
Şeker,un kuru olarak karıştırılıp üzerine sütü ekleyelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.... Altını kapatıp hemen 50 gr margarini ve vanilyayı ekleyip hızlı hızlı mikserle çırpalım.Çok fazla çırpıp soğutmadan lokma lokma kırdığımız etimekleri içine atıp karıştıralım....
Adım 2
Karıştırdığımız malzemeyi büyük dikdörtgen borcama dökelim ve üzerini düzleyelim.Üzerine pişirdiğimiz çikolata sosunu döküp istediğimiz gibi süsleyelim.... Pastamızın kesinlikle bir gece dolapta beklemesi lazım çünki etimekler ancak yumuşuyor.Ertesi gün muhteşem lezzette bir pastamız oluyor.Ben şahsen gerçek profiterolden daha çok seviyorum..Afiyet şeker olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder