3 Nisan 2014 Perşembe

zahter salatası www.lezzetmutfagi.net

Hatay mutfağının ünlü ustası Abbut Ustanın tarifinden bir salata daha…
öncelikle Zahterin ne olduğunu açıklayayım. zahter kekiğe benzer bir bitkidir. ülkemizde en lezzetli zamanı mart mayıs ayları arasıdır. sağlık açısından bir çok faydası bulunmaktadır.
denemenizi- hele zamanı ki -mutlaka tavsiye ederim.
helal olsun

Malzemeler

  • 100 gr zahter
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 4 adet yeşil soğan
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet kırmızı çarliston biber
  • 3/4 çay bardağı zeytin yağı
  • 3/4 çay bardağı nar ekşisi
  • tuz,pul biber

Hazırlama

Adım 1

zahter bir kapta kuru tuz ile ovulur. 15 dk bu haliyle beklenir. (zahterin acısını alması için) bol suyla yıkanır.süzülür ve kurutulur.

Adım 2

kurutulmuş olan zahter maydanoz doğrar gibi ince ince doğranır. kırmızı çarliston biber ve domatesler tavla zarının yarısı büyüklüğünde doğranıp bir kaseye konulur. pul biber ve tuz atılır.

Adım 3

zeytin yağı ve nar ekşisi zahterin üzerine dökülür. 30 dk buzdolabında bekletilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder