öncelikle Zahterin ne olduğunu açıklayayım. zahter kekiğe benzer bir bitkidir. ülkemizde en lezzetli zamanı mart mayıs ayları arasıdır. sağlık açısından bir çok faydası bulunmaktadır.
denemenizi- hele zamanı ki -mutlaka tavsiye ederim.
helal olsun
Malzemeler
- 100 gr zahter
- 1/2 bağ maydanoz
- 4 adet yeşil soğan
- 4 adet orta boy domates
- 1 adet kırmızı çarliston biber
- 3/4 çay bardağı zeytin yağı
- 3/4 çay bardağı nar ekşisi
- tuz,pul biber
Hazırlama
Adım 1
zahter bir kapta kuru tuz ile ovulur. 15 dk bu haliyle beklenir. (zahterin acısını alması için) bol suyla yıkanır.süzülür ve kurutulur.
Adım 2
kurutulmuş olan zahter maydanoz doğrar gibi ince ince doğranır. kırmızı çarliston biber ve domatesler tavla zarının yarısı büyüklüğünde doğranıp bir kaseye konulur. pul biber ve tuz atılır.
Adım 3
zeytin yağı ve nar ekşisi zahterin üzerine dökülür. 30 dk buzdolabında bekletilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder