2 Nisan 2014 Çarşamba

çerkez tavuğu www.lezzetmutfagi.net

Dünya literatüründe olan bir yemek daha sizlere
şimdiden afiyet olsun

Malzemeler

  • 1 Adet tavuk (büyük)
  • 1 Adet orta boy soğan
  • 1 Adet havuç
  • 3 Su bardağı dolusu ceviz içi
  • Tuz
  • kırmızı biber
  • 1-2 Diş sarımsak
  • Bayat ekmek kabukları
  • Süslemek için maydanoz yaprakları

Hazırlama

Adım 1

Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. Bir kaşık tuz katıp, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ateşten indirin ve ılınmaya bırakın. Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçlara bölün. Cevizleri bir robotta çekin. Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp, ıslatın. Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın. 1-2 dişte dövülmüş sarımsak, dilediginiz kadar kırmızı biber ve tuz koyun. Tekrar robottan geçirin; akan yağlari bir fincana toplayın. Ceviz içine azar azar tavuk suyu katıp, tahta kaşıkla karıştırın. Koyu boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın. Uzun bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini de kalan salçayla kapatın. Ceviz yağı gezdirip, maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder